Number of the records: 1
Receptury jídel pro závodní stravování
book
Houžvička, Alois - Author
2., upr. a dopln. vyd. - Praha : Merkur, 1968 - 621 s.
Píchová, Jarmila - AuthorCall number C 67.837 Umístění Info RETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD Title statement Receptury jídel pro závodní stravování / Alois Houžvička, Jarmila Píchová Main entry-name Houžvička, Alois (Author) Edition statement 2., upr. a dopln. vyd. Issue data Praha : Merkur, 1968 Phys.des. 621 s. National bibl. num. cnb000424507 Another responsib. Píchová, Jarmila (Author)
Country Česko Language čeština Document kind BOOKS Úplný výčet předpisů a rozpočtů pokrmů pro závodní stravování je určen pracovníkům závodních jídelen. Proti předešlému vydání byly některé předpisy přidány (přesnídávkové polévky) , změněny (zvýšení dávek brambor, dávek tuku na smažení) nebo vypuštěny (jídla málokdy připravovaná). Úvodní část přináší tabulky ztrát a odpadů vzniklých čištěním, zvýšení váhy potravin vařením, průměrných vah porcí masa po upravení a vhodných záměn surovin. Následují předpisy na polévky, masitá jídla, omáčky, zeleninová, vaječná, bramborová, luštěninová, moučná a houbová jídla, na výrobky studené kuchyně a na nápoje. Každý předpis obsahuje přesný rozpočet na 100 jídel, váhu 1 porce a podrobný výrobní postup.Loading…
Number of the records: 1