Number of the records: 1
Sitwell, William - Author
Vyd. 1. - Praha : Argo, 2014 - 356 s. : il. (některé barev.), portréty, faksim. ; 24 cm
ISBN 978-80-257-1184-2 (váz.)
jídlo kuchařství
pojednáníCall number C 359.749 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Title statement Dějiny jídla ve 100 receptech / William Sitwell ; [z anglického originálu ... přeložily Alena Heroutová, Sylvie Čapková a Darina Křivánková] Main entry-name Sitwell, William (William Ronald Sacheverell) (Author) Edition statement Vyd. 1. Issue data Praha : Argo, 2014 Phys.des. 356 s. : il. (některé barev.), portréty, faksim. ; 24 cm ISBN 978-80-257-1184-2 (váz.) National bibl. num. cnb002624755 Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii Original History of food in 100 recipes Subj. Headings jídlo - dějiny * kuchařství - dějiny Form, Genre pojednání Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641/642 , (049) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Document kind BOOKS Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby. Postupuje chronologicky, počínaje chlebem ze starověkého Egypta, putuje po všech kulturách a regionech, všímá si zmínek o jídle v antických pramenech i severských ságách, zmiňuje přelomové i nadčasové kuchařské knihy, jmenuje osobnosti jako Brillat-Savarin nebo Julie Childová. Nejde o kuchařku, nikdo netvrdí, že všechna jídla, o kterých Sitwell píše, si čtenář může i uvařit, ale o zábavné a překvapivé nahlédnutí do dějin člověka a jeho kultury. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1