Number of the records: 1
Hadjiandreou, Emmanuel - Author
Vyd. 1. - [Praha] : Slovart, 2014 - 175 s. : barev. il. ; 26 cm
ISBN 978-80-7391-821-7 (váz.)
chléb slané pečivo
příručky kuchařské receptyCall number B 54.468 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Pečivo Title statement Poctivý domácí chléb : drožďové a kváskové chleby, netradiční chlebíčky a drobné pečivo / Emmanuel Hadjiandreou ; fotografie Steve Painter ; [z anglického originálu ... přeložila Jana Hejná] Portion of title Chléb Drožďové a kváskové chleby, netradiční chlebíčky a drobné pečivo Main entry-name Hadjiandreou, Emmanuel (Author) Edition statement Vyd. 1. Issue data [Praha] : Slovart, 2014 Phys.des. 175 s. : barev. il. ; 26 cm ISBN 978-80-7391-821-7 (váz.) National bibl. num. cnb002632901 Note Obsahuje rejstřík Original How to make bread Subj. Headings chléb * slané pečivo Form, Genre příručky * kuchařské recepty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 664.661/.664 , 664.66 , (035) , (083.12) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Pečivo Document kind BOOKS Chléb patří již po celá staletí ke zcela základním pokrmům a obyčejný, v peci pečený bochník, který se jedl po celý týden, měl své právoplatné místo u každého rodinného stolu už odedávna. V posledních letech došlo k rozmachu výroby nejrůznějších druhů chleba, jimiž se pekárny, supermarkety a farmářské trhy snaží uspokojit vzrůstající poptávku po autentických bochnících inspirovaných recepty z různých koutů světa. A sami lidé dnes znovuobjevují radost z podomácku upečeného chleba, který nejen šetří peníze, ale souzní i se snahami o návrat ke kořenům a touhou vytvořit vlastníma rukama něco uspokojujícího. Emmanuel Hadjiandreou je člověk, kterému na chlebu záleží. Za své výtvory získal řadu prestižních ocenění a v této knize shromáždil zajímavé recepty popsané krok za krokem jasným a srozumitelným jazykem vhodným i pro úplné začátečníky. V kapitole Základy pečení chleba seznamuje čtenáře se základními poučkami a tipy, jež jim pomohou úspěšně upéct vlastní bochník. V následující kapitole Drožďové a nekynuté chleby získají základní dovednosti, jež jim umožní pustit se i do specialit. Kapitola Bezpšeničné a bezlepkové chleby je určena nejen těm, kdo trpí alergií na pšenici či lepek. Kváskové chleby jsou pro každého pekaře doslova Olympem a kapitola Sladké pečivo napomůže prozářit každý snídaňový stůl. Kniha Poctivý domácí chléb nabízí přes 60 srozumitelně popsaných receptů, jež každému umožní, aby si vychutnal kouzlo domácího krajíce. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1