Number of the records: 1
Obiloviny v lidské výživě
Gabrovská, Dana - Author
1. vydání - 50 stran : barevné ilustrace ; 30 cm
ISBN 978-80-88019-07-7
Publikace České technologické platformy pro potraviny
Hálová, Ilona - Author Chrpová, Diana - Author Ouhrabková, Jarmila - Author Sluková, Marcela - Author Vavreinová, Slavomíra, - Author Faměra, Oldřich - Author Kohout, Pavel, - Author Pánek, Jan, - Author Skřivan, Pavel - Author
obilniny obilná jídla lepek racionální výživa
studieCall number B 55.468 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Title statement Obiloviny v lidské výživě : stručné shrnutí poznatků se zvýšeným zaměřením na problematiku lepku / Dana Gabrovská, Ilona Hálová, Diana Chrpová, Jarmila Ouhrabková, Marcela Sluková, Slavomíra Vavreinová, Oldřich Faměra, Pavel Kohout, Jan Pánek, Pavel Skřivan Varying form of title Obiloviny v lidské výživě 2015 Main entry-name Gabrovská, Dana (Author) Edition statement 1. vydání Publication Praha : Potravinářská komora České republiky, Česká technologická platforma pro potraviny, 2015 Phys.des. 50 stran : barevné ilustrace ; 30 cm ISBN 978-80-88019-07-7 Edition Publikace České technologické platformy pro potraviny Note Název z obálky Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy Another responsib. Hálová, Ilona (Author)
Chrpová, Diana (Author)
Ouhrabková, Jarmila (Author)
Sluková, Marcela (Author)
Vavreinová, Slavomíra, 1946- (Author)
Faměra, Oldřich (Author)
Kohout, Pavel, 1962- (Author)
Pánek, Jan, 1955- (Author)
Skřivan, Pavel (Author)
Another responsib. Česká technologická platforma pro potraviny (Publisher)
Subj. Headings obilniny * obilná jídla * lepek * racionální výživa Form, Genre studie Conspect 633 - Rostlinná výroba UDC 613.2 , 633.1 , 641.55:633.1 , 664.236 , (048.8) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Document kind BOOKS Publikace - Obiloviny v lidské stravě je souhrnem znalostí o obilovinách používaných v lidské stravě na počátku 21. století. Zahrnuje poznatky o historii pěstování obilovin, složení jejich zrna a benefity a rizika jejich konzumace. Všímá si chorob, které mohou souviset s konzumací gliadinu - součásti lepku obilovin. Na druhé straně jsou v textu rozebírány benefity cereální - obilné stravy - v jejím působení na lidskou výživu. Publikace je společným dílem chemiků, potravinářů, lékařů a nutričních terapeutů. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1