Number of the records: 1
DiNicolantonio, James - Author
Vydání první - 286 stran ; 21 cm
ISBN 978-80-7565-235-5
Populárně naučná
Kozák, Jan, - Translator
racionální výživa kuchyňská sůl hygiena potravin hygiena výživy
populárně-naučné publikaceCall number C 375.455 Umístění 664 - Potravinářství Uniform title Salt fix. Česky Title statement Pravda o soli : lži odborníků o látce, bez které nemůžeme žít / James DiNicolantonio ; z anglického originálu The salt fix ... přeložil Jan Kozák Main entry-name DiNicolantonio, James (Author) Edition statement Vydání první Publication Brno : Jota, 2017 Phys.des. 286 stran ; 21 cm ISBN 978-80-7565-235-5 Kč 298,00 National bibl. num. cnb002944999 Edition Populárně naučná Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík Another responsib. Kozák, Jan, 1984- (Translator)
Subj. Headings racionální výživa * kuchyňská sůl - zdravotní aspekty * hygiena potravin * hygiena výživy Form, Genre populárně-naučné publikace Conspect 664 - Potravinářský průmysl UDC 612.392.6 , 641.881 , 664.4 , 614 , 614.31 , 613.2 , (0.062) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 664 - Potravinářství Document kind BOOKS Lži odborníků o látce, bez které nemůžeme žít. To doporučení jsme všichni slyšeli: chcete-li mít zdravé srdce, nejezte víc než jednu čajovou lžičku soli denně. Většina lidí, kterým záleží na vlastním zdraví, se řídí obecně přijímaným názorem – že solnička je nejjistější způsob, jak si uhnat infarkt – a musí pak jíst neslaná nemastná, ale „srdci prospěšná“ jídla. Jenže co když je ta rada o nízkém příjmu soli od základu mylná? Dr. James DiNicolantonio, přední vědec v oblasti kardiovaskulárního výzkumu, recenzoval více než 500 publikací ve snaze rozluštit dopad solení na krevní tlak a srdeční nemoci. A dospěl k ohromujícímu závěru: drtivá většina z nás nepotřebuje svůj příjem soli sledovat. Našemu zdraví by ve skutečnosti prospělo, kdybychom solili víc. Pravda o soli líčí pozoruhodný příběh o nespravedlivé démonizaci soli – neslýchané drama o egoismu a soupeření zájmů. Dozvídáme se pravdu o tom, jak to sůl schytávala za jiný bílý krystal: cukr. Nedostatek soli může vést k následujícím potížím: • Stupňuje touhu po cukru a rafinovaných uhlohydrátech. • Uvrhne tělo do režimu polohladovění. • Způsobuje tloustnutí, rezistenci na inzulín, cukrovku druhého typu, kardiovaskulární choroby, chronické onemocnění ledvin a zvýšený krevní tlak a srdeční tep. Oproti tomu jedení soli, co tělo ráčí, bude mít tyto přínosy: • Zlepší vše počínaje spánkem, energií a mentálním soustředěním a konče fyzickou kondicí, plodností a sexuální výkonností. • Zažehná všechny běžné chronické nemoci včetně těch srdečních. Dr. DiNicolantonio vás seznámí s nejlepšími způsoby, jak zase vrátit do stravy sůl. Jeho revoluční pětibodový program umožňuje „překalibrování solného termostatu“ v těle, abyste se dostali na svoji jedinečnou, ideální hladinu soli. Věda už ustoupila od dogmatu o nízkém příjmu soli a měli byste i vy – může na tom záviset váš život! *** James DiNicolantonio, PharmD, je kardiovaskulární výzkumník a doktor farmacie působící v ústavu Saint Luke’s Mid America Heart Institute v Kansas City ve státě Missouri. Jako uznávaný, světově proslulý vědec a expert na zdraví a výživu se v rozsáhlé míře podílí na utváření politiky veřejného zdraví. V lékařské odborné literatuře publikoval přes dvě stě vědeckých prací. Dr. DiNicolantonio vypovídal před kanadským senátem o příčinách obezity a zhoubném vlivu rafinovaných uhlohydrátů a cukru na naše zdraví. Rovněž v neodborném tisku, např. The New York Times, Forbes nebo U.S. News & World Report, uveřejnil četné články o výživě, které mu vynesly značnou publicitu. Působí jako spoluredaktor BMJ Open Heart, odborného časopisu vydávaného ve spolupráci s Britskou kardiovaskulární společností. Zasedá v redakčních radách několika dalších lékařských periodik, jako je Progress in Cardiovascular Diseases, Journal of Insulin Resistance a International Journal of Clinical Pharmacology and Toxicology. Žije ve Fairportu ve státě New York. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1