Number of the records: 1  

Plynárenství


  1.  Perna, František, 1894-1977 - Author - Author of introduction
    V Praze : Technicko-vědecké vydavatelství, 1952 - 628 s. : il. ; 25 cm
    Chemická technologie ;
      Špetl, František, - Author   Riedl, Rudolf, - Author
     plynárenství
     příručky
    Plynárenství
    Title statementPlynárenství. Část I. / napsali F. Perna, R. Riedl za spolupráce F. Špetla
    Main entry-name Perna, František, 1894-1977 (Author) (Author of introduction)
    Issue dataV Praze : Technicko-vědecké vydavatelství, 1952 (ST 05)
    Phys.des.628 s. : il. ; 25 cm
    National bibl. num.cnb000408446
    Edition Chemická technologie (Technicko-vědecké vydavatelství) ; 4, 11
    NoteK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    Note2200 výt.
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografické odkazy a rejstříky
    Users/Intended Audience NoteUrčeno pro posluchače vysokých škol a poslouží i výzkumným a provozním chemikům v plynárnách a koksárnách
    Another responsib. Špetl, František, 1903-1978 (Author)
    Riedl, Rudolf, 1903- (Author)
    Subj. Headings plynárenství
    Form, Genre příručky
    Conspect662 - Výbušniny. Paliva
    UDC 662.76 , (035)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Plynárenství
    Kniha probírá vlastnosti svítiplynu, pojednává o složení a vlastnostech uhlí jako hlavní suroviny k jeho výrobě, podává teoretické základy odplynování, zvláště za vysokých teplot. V praktické části seznamuje s různými druhy plynárenských pecí, s jejich stavbou, obsluhou i provozem. Dále jsou probírány generátorové plyny, vodní plyny a jiné topné plyny, a to jak po stránce teorie jejich výroby, tak i pokud jde o popis generátorů a práce s nimi. Zvláštní stať je věnována podzemnímu zplynování v SSSR. V dodatcích jsou uvedeny předpisy o jakosti svítiplynu a pravidla pro záruky a záruční zkoušky příslušných zařízení. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.