Number of the records: 1
Funkční potraviny
Kalač, Pavel, 1943- - Author
České Budějovice : Dona, 2003 - 130 s. ; 20 cm
ISBN 80-7322-029-6
racionální výživa nutraceutika prevence onemocnění
příručkyCall number C 310.790 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Title statement Funkční potraviny : kroky ke zdraví / Pavel Kalač Main entry-name Kalač, Pavel, 1943- (Author) Issue data České Budějovice : Dona, 2003 Phys.des. 130 s. ; 20 cm ISBN 80-7322-029-6 Kč 95,00 National bibl. num. cnb001197602 Note Terminologický slovník Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii a rejstřík Subj. Headings racionální výživa * nutraceutika * prevence onemocnění Form, Genre příručky Conspect 613 - Hygiena. Lidské zdraví UDC 613.26/.29 , 616-084 , 613.2 , (035) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Document kind BOOKS Funkční potraviny jsou potraviny, jejichž složení bylo lidskou činností formováno tak, aby představovaly zdravotní přínos. Měly by se konzumovat běžně, jako součást stravy. Tvoří přechodnou skupinu potravin mezi běžnými /konvenčními, standartními/ potravinami a léky. Nejsou však léky! Nemají léčit chorobu ve stadiu jejího propuknutí, ale jejich účelem je spíše preventivní působení. Jakmile se rozšíří na českém trhu, jejich cena bude vyšší než u běžných potravin. S největší pravděpodobností je budou konzumovat jednotlivci, ve zvýšené míře ohrožení některou z civilizačních chorob, ale i ti, v jejichž žebříčku hodnot je zdraví ceněno velmi vysoko. A právě o funkčních potravinách, jejich působení na lidské zdraví a významných účinných složkách, které obsahují, hovoří tato kniha. Věcný rejstřík a slovníček odborných pojmů jsou samozřejmostí. Zdroj anotace: Městská knihovna v PrazeLoading…
Number of the records: 1