Number of the records: 1  

Jak se vyrábí sociologická znalost

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Disman, Miroslav, 1925-1996 - Author
    Praha : Karolinum, 1998 - 374 s.
    ISBN 80-7184-141-2
     kvalitativní analýza  sociologický výzkum  statistika
     příručky
    Call numberC 293.045
    Umístění 30 - Metodologie společenských věd. Sociografie. Kulturní politika
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 293.045   

    Title statementJak se vyrábí sociologická znalost : příručka pro uživatele / Miroslav Disman
    Main entry-name Disman, Miroslav, 1925-1996 (Author)
    Issue dataPraha : Karolinum, 1998
    Phys.des.374 s.
    ISBN80-7184-141-2
    National bibl. num.cnb003222167
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii
    Subj. Headings kvalitativní analýza * sociologický výzkum * statistika
    Form, Genre příručky
    UDC 303 , 311 , 316
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru30 - Metodologie společenských věd. Sociografie. Kulturní politika
    Document kindBOOKS
    Jak se vyrábí sociologická znalost
    Jak se vyrábí sociologická znalost
    Interpretace poznatků o logice sociologického výzkumu (především veřejného mínění) a smyslu statistických výzkumných metod. Jednotícím ideovým prvkem výkladu se staly koncepce redukce a transformace informací, jež umožňují definovat příčiny rozdílů v postupech používaných v přírodních a společenských vědách. Snaha postihnout limity, které sociologický výzkum není schopen překročit! Z tohoto východiska Disman přistupuje k výkladu metod sociálního výzkumu - hlavní pozornost věnuje problémům kvantitativního výzkumu, ale představuje také teorii a jednotlivé techniky výzkumu kvalitativního. Kniha je koncipována jako metodologická učebnice (součástí jednotlivých kapitol jsou cvičení, otázky, testy atd.). Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.