Number of the records: 1
Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology
Šilhánková, Ludmila, 1927-2011 - Author
Vyd. 3., opr. a dopl., V nakladatelství Academia 1. vyd., (Jako opr. a dopl. reprint 2. vyd.) - Praha : Academia, 2002 - 363 s. : il. ; 21 cm
ISBN 80-200-1024-6
mikrobiologie potravinářská mikrobiologie biotechnologie
učebniceCall number C 317.132 Umístění 578/579 - Virologie. Mikrobiologie Title statement Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology / Ludmila Šilhánková Main entry-name Šilhánková, Ludmila, 1927-2011 (Author) Edition statement Vyd. 3., opr. a dopl., V nakladatelství Academia 1. vyd., (Jako opr. a dopl. reprint 2. vyd.) Issue data Praha : Academia, 2002 Phys.des. 363 s. : il. ; 21 cm ISBN 80-200-1024-6 National bibl. num. cnb001179716 Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografie a rejstřík Subj. Headings mikrobiologie * potravinářská mikrobiologie * biotechnologie Form, Genre učebnice Conspect 57 - Obecná biologie UDC 579.67 , 60 , 579+578 , 579 Country Česko Language čeština Ve volném výběru 578/579 - Virologie. Mikrobiologie Document kind BOOKS Kniha seznamuje čtenáře se základy obecné mikrobiologie s důrazem na partie důležité z hlediska potravinářského průmyslu a biotechnologií. Zabývá se funkční cytologií mikroorganismů, mechanismem jejich rozmnožování a výživy, základy jejich metabolismu a genetiky, základy imunologie a imunochemie, vlivem vnějších činitelů na mikroorganismy i významem jednotlivých druhů v potravinářském a kvasném průmyslu. Publikace je určena studentům vysokých i středních škol se zaměřením na potravinářství. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBULoading…
Number of the records: 1